FAQ BOOMERANG CREATE

WAAROM ZOU IK ME INSCHRIJVEN?

Naast de opdrachten die je hier op het crowd-sourcing platform van Boomerang Create kunt vinden bedenken we de vetste beelden en content voor een heleboel verschillende klanten. Hierdoor zijn we altijd op zoek naar getalenteerde vormgevers die sterk zijn in het bedenken en uitwerken van concepten. Als je actief bent in de community, werk blijft uploaden op onze site en als je werk ijzersterk is, is er grote kans dat we contact met jou opnemen om jou uit te nodigen voor brainstorms en dat we jou freelance klussen aanbieden.

Daarnaast kun je natuurlijk regelmatig toffe prijzen winnen en sta je met elke Boomerangkaart met daarop jouw naam een stapje dichterbij wereldfaam.

Nu inschrijven, dus!

HOE KAN IK MIJN PROFILE PERSONALISEREN?

De site biedt features die jou erbij helpen om meteen op te vallen. Zo is jouw profiel voorzien van een grote coverfoto en kun je drie favoriete werken kiezen. Deze worden in het overzicht van de creatieven getoond en geven meteen een goed beeld van jouw stijl.

We be pimpin' en raden je aan, ook zo snel mogelijk een profielfoto en een coverfoto te uploaden:

  • Profielfoto: 170x170 px
  • Omslagfoto: 1440x340 px

Daarnaast kun je uitgebreid info over jezelf toevoegen aan jouw profiel. De meeste data zijn alleen zichtbaar voor de redactie. We zijn regelmatig op zoek zijn naar creatief talent voor diverse klussen. Hoe meer info we van jouw hebben, hoe beter we kunnen inschatten of je voor bepaalde klussen geschikt bent. Daarnaast willen we jou natuurlijk z.s.m. kunnen bereiken als je één van onze opdrachten gewonnen hebt.

HOE KAN IK WERK UPLOADEN?

Creaties kun je uploaden door op het upload icoontje te klikken. Vervolgens kun je de afbeelding heel simpel drag&droppen, of browsen.

  • Specificaties werk: max. 968px breed
  • Soort bestanden (voorlopig): png, jpg en gif

HOE DOE IK MEE AAN EEN OPDRACHT?

Als je je eenmaal hebt ingeschreven en aangemeld kan je een opdracht kiezen die bij jou past. Heb je de briefing gelezen en een tof idee? Dan wordt het tijd om jouw creatief talent aan de wereld te tonen.

Dit kan op twee manieren: Je kan in jouw profielinstellingen een reeds geupload beeld linken aan een openstaande opdracht. Of je kan nieuw beeld uploaden en er bij het invullen van de informatie ervoor kiezen om het beeld aan een opdracht te koppelen. Makkie, dus!

KAN IK OOK VRIJ WERK UPLOADEN?

Als er even geen opdracht op de site staat die in jouw straatje past, kun je altijd vrij werk uploaden. Vrij werk is dus werk, dat je niet koppelt aan een opdracht. Dit kun je uploaden ter aanvulling van jouw online portfolio, omdat je denk dat je een té gek idee hebt voor een Boomerangkaart of omdat je gewoon trots bent op jouw creatie. Als jouw werk fingerlikkin' good is, is er grote kans dat je opvalt en dat we contact met jou gaan opnemen.

WAT IS EEN TAG?

Als je werk uploadt op onze pagina raden we jou aan om tags toe te voegen. Een tag is een beschrijvend word over de inhoud, vorm of techniek van jouw creatie, dat helpt om jouw werk vindbaar te maken. Het is dus heel belangrijk dat je de goede tags toevoegt aan jouw creatie.

Om te voorkomen dat er 300 versies van dezelfde tag worden gebruikt (bv. Love, love, Lvoe, loved...) werken we met auto-complete. Dit betekent dat we jou, op het moment dat je tags toevoegt aan een nieuwe creatie, de meest voorkomende tags en zoekwoorden voorstellen. Als je hier een keuze uit maakt kan het nooit mis gaan. Daarnaast kan je gebruik maken van 'vrije tags'. Dit houdt in dat je elk willekeurige woord in elke willekeurige taal kan toevoegen aan jouw creatie.

WANNEER BEN IK EEN PRO?

De criteria hiervoor zijn heel simpel: Verdien je je geld als vormgever? Dan ben je pro. Het enige dat je hoeft te doen is die informatie toevoegen in jouw profielinstellingen. Wij bekijken het vervolgens en kennen de status toe aan jouw profiel.

WAT GAAT BOOMERANG MET MIJN WERK DOEN?

Als je werk uploadt kan je kiezen of en hoe derden er gebruik van kunnen maken. Het intellectuele eigendom blijft bij jou, maar als we jouw creatie te gek vinden kunnen we ervoor kiezen om het te gebruiken voor non-commerciële doeleinden of we kiezen ervoor om het voor commerciële doeleinden af te kopen.

Bekijk onze Creative Commons sectie voor meer informatie over jouw intellectueel eigendom. We houden alle uploads nauw in de gaten en zullen direct ingrijpen bij schending van intellectueel eigendom.

WAT IS CREATIVE COMMONS?

Met het gebruik van Creative Commons-licenties is het niet nodig om toestemming aan de rechthebbende te vragen of je zijn of haar werk mag gebruiken. Creative Commons-licenties geven aan wat je met het werk mag doen en onder welke voorwaarden. Zo ligt de keuze v.w.b. het auteursrecht van jouw creaties helemaal bij jou en kun je per upload bepalen hoe het werk wel of niet gebruikt mag worden.

Werk dat vóór de lancering van de nieuwe site is geüpload blijft onder de oude gebruiksvoorwaarden en dus de regeling Intellectueel Eigendomsrecht vallen. Dit kan je per creatie in jouw profielinstellingen aanpassen.

Je kan er hier alles lezen over Creative Commons.

WAT ZIJN E-CARDS EN WAT ZIJN REALCARDS?

Een creatie op cards.boomerang.nl kan digital worden verstuurd als e-card (via e-mail of sociale media). Daarnaast zijn we bezig met het installeren van een optie, om alle creaties als realcard (echte kaart) aan te kunnen bieden.

HOE KRIJG IK MIJN CREATIE OP DE BOOMERANG CARD PAGINA?

Even als voorheen is elke creatie die je uploadt potentieel een Bommerangkaart. De kaboutertjes van onze redactie struinen dagelijks de site af om de beste inzendingen te veredelen tot Boomerangkaart. Waar ze op letten zijn de volgende punten:

  • Het ontwerp haakt aan bij één van onze verzendmomenten
  • Het ontwerp is oogverblindend mooi
  • Het ontwerp is scherp tot op het bot
  • Het ontwerp is vernieuwend ten opzichte van wat je normaal van je oma krijgt voor je verjaardag

Wil je liever niet dat jouw ontwerp tot Boomerangkaart wordt gekroond? Kies dat BY-NC-SA óf BY-NC-ND als Creative Common licentie.

IK KAN MIJN WERK NIET UPLOADEN. WAAROM?

Dat kan verschillende redenen hebben. Doen jouw PC en internet connectie het? Is het alleen als je werk uploadt of doet de hele site raar? Is jouw bestand een png, jpeg of gif? Is jouw bestand niet groter dan 968px breed? Check deze dingen eerst. Check ze nog een keer.

Als het nog steeds niet werkt kan je contact opnemen met [email protected] Vergeet niet om goed uit te leggen wat er precies mis is en wat je ziet nadat je het werk hebt geüpload.

IK HEB AANSTOOTGEVEND WERK GEZIEN OP JULLIE SITE. KUNNEN JULLIE DAT VERWIJDEREN?

Kunst kan provoceren, inspireren, discussies aanwakkeren, aanzetten tot denken en op het randje zitten van wat jij goede smaak vind. Dat vinden we juist tof!

Creaties die oproepen tot geweld, kinderpornografie of discriminatie zullen daarentegen NIET worden getolereerd. Meld zulke creaties ajb meteen door op de link 'rapporteren' te klikken. We zullen het werk vervolgens bekijken en beslissen of de creatie wel of niet moet worden verwijderd.

MIJN WERK STAAT AL OP DE SITE. HOE KAN IK ER MIJN NAAM AAN HANGEN?

Zie je jouw werk zonder credits op onze site? Of staat jouw werk onder de naam van iemand anders? Stuur dan een mail met daarin jouw profiel, de link naar de creatie en de naam van jouw originele creatie naar [email protected]

WAAROM IS MIJN WERK NIET BESCHERMD TEGEN KOPIËREN?

Als je werk upload kan kiezen of jouw creatie mag worden gebruikt door anderen. Als je dit niet wil, kunnen anderen alsnog jouw werk in een lage resolutie downloaden. Het heeft weinig nut om jouw creatie nog verder te beveiligen, want anderen kunnen hoe dan ook een print screen maken of andere manieren vinden om jouw werk onrechtmatig te downloaden. Daarom hebben we een lage tolerantie als het gaat om de schending van intellectueel eigendom. Als je vragen hierover hebt kan je altijd mailen naar: [email protected].

WAT IS BOOMERANKED?

Boomeranked werk herken je aan het rode sterretje links bovenaan de creatie. Het sterretje is een keurmerk dat onze redactie toekent aan werk dat we bijzonder tof vinden. Dus dat.

IK HEB EEN ANDERE VRAAG.

Stuur dan een mail naar [email protected].