Time left 1530705600
Beloning
Inzendingen 72

#GayVB: ontwerp een pont voor pride!

Klant: GVB
Deadline: 04/07/2018

Als je in Amsterdam woont of op visite was tijdens Pride ’17 heb je hem vast zien rijden: de regenboogtram van GVB. De stadsverbinder is trotse supporter van Amsterdam Pride. Dus ook dit jaar weer: #GayVB! Deze keer viert GVB de Pride met een wel heel bijzondere wedstrijd: de reizigers (jullie dus) mogen een ontwerp maken voor een ‘Pridepont’! Het winnende design vaart vanaf het begin van de Pride een maand lang over ‘t IJ.

Waar het om gaat

Een pontje dus. Ook als je niet dagelijks het IJ over moet heb je hem vast wel eens gebruikt. Een vreemdsoortig vaartuig, waar iedere dag weer duizenden reizigers dankbaar gebruik van maken. Om zeker te weten dat jullie met de juiste afmetingen werken, hebben we hier een download met specificaties voor je klaarstaan. Een deskundige jury bepaalt de winnende inzending. Deze jury zullen we later deze maand bekend maken. De winnende creatie wordt op 26 juli onthuld en is daarna varend te bewonderen op ‘t IJ.

Wat je moet weten

Het thema van de Pride van dit jaar is ‘Heroes’. Dit thema kun je op allerlei verschillende manieren interpreteren. Wil je een kleurrijk ontwerp maken of juist iets met een sterke boodschap? Dat is helemaal aan jou! De jury zal letten op originaliteit, creativiteit en kwaliteit van de uitwerking. De buitenkant van de pont wordt bestickerd, dus ook de ramen - al zullen die wel doorzichtig blijven.

Wat je online zet

Download de template (zie boven), maak daar je ontwerp in en upload een JPEG (export van origineel .psd of .ai bestand). Let op: je oorspronkelijke ontwerp moet voldoen aan onderstaande richtlijnen, anders kan het niet in productie genomen worden. Als jouw ontwerp gewonnen heeft, nemen we contact met je op om te kijken of er eventueel nog iets moet worden aangepast. Hier zullen de Boomerang designers je bij helpen.  

Richtlijnen voor je ontwerp

- gebruik een CMYK kleurprofiel (Euroscale Coated v2)
- het template (hier te downloaden) is 1:10 opgemaakt, gebruik een zo hoog mogelijke dpi (liefst 750, minimaal 300)
- zorg dat je ontwerp schaalbaar is; gebruik een hoge dpi of vectoren
 

Waarom zou je dit doen?

Als winnaar van deze opdracht mag jij met je vrienden als eerste een ritje maken op de Pride Pont! Daarnaast gaat jouw ontwerp natuurlijk de wereld over in alle duizenden selfies die men gaat maken met de Pridepont. 

Voorwaarden

  • Alleen ontwerpen die voor 4 juli, 16:00 zijn ingezonden komen in aanmerking
  • Alleen ontwerpen die voldoen aan de richtlijnen en gebruik hebben gemaakt van het template (zie downloadlink) komen in aanmerking
  • De ontwerpen mogen geen verwijzingen naar andere merken, merknamen of social media kanalen bevatten
  • Al het beeldmateriaal dat in de ontwerpen gebruikt wordt moet eigendom zijn van degene die het ontwerp inzendt
  • De jury kiest het winnende ontwerp, hierover kan niet worden gecorrespondeerd
     

PS: check voor inspiratie onderstaande voorbeelden!

Winnende inzendingen

Inzendingen

  •  
  • 1 van 5